2012. május 17., csütörtök

Nászajándék fotóalbum két irányból

A rendszeres olvasóink biztosan ismerik Rékát és az ő alkotásait. Most egy esküvőre készített, nászajándék albumát mutatjuk be. A fényképek csak utólag kerülnek majd bele. Emellett egy másik albumot is bemutatunk, ami rendhagyó módon nem az esküvőről, hanem az ifjú pár korábbi éveiről, a kapcsolatukról szól. Helyenként pikáns részletekkel a múltból! ;) A két megközelítést keverni is lehet a Pár ízlésének megfelelően, készülhet bohókás hangulatú esküvős képeknek szánt album, és elegáns múltidéző.
Ha kép nélküli albumot készítesz, ajánlom Réka ötletét, aki a képek helyét átlátszó fénykép sarokkal jelölte ki, hogy az ifjú párnak már csak a kinyomtatott képeket kelljen helyükre csúsztatnia.

Az elegáns esküvői album alapja a közkedvelt Yabo filofax album. Amihez pár hónapja mértre vágott lapokat is lehet vásárolni a színes lapos filofax album, barna-ekrü termékben. A két színhez az albumot még elegánsabbá tévő bordót, és a bársony hatású virágos papírokat használta. Ez jó háttér minden fotó számára!


A sok szalag és textilrózsa is emel az ünnepélyességen, mégsem viszi túlzásba a díszítést. Ezért imádom!


Ahhoz, hogy növeljük az album befogadóképességét, sok módszert alkalmazhatunk. Réka egy zsebet készített a fényképek számára, amit néhány elegáns díszítővel tett ünnepivé. Ezt úgy késztheted el, mint ahogy a rejtett kommentárt is szoktuk, amit a Top10 technikában megtalálsz. Egy megfelelő méretű lapot kedvedre feldíszítesz, majd rögzítéskor csak a legszélére teszel kétoldalas ragasztószalagot, U alakban. Ha ráragasztod a hátlapra, középen és felül teljesen elválik a hátlaptól, így kialakul a zseb.


Visszatérő elem a különleges, kapcsos zárójeles fénykép alátét, ami a legvisszafogottabb fotót is hihetetlenül elegánssá tesz majd. Az egy csokorba zsúfolt kiegészítők nagyon jól mutatnak az egyébként visszafogottan díszített oldalon. Érdemes a díszítőket ilyen csokrokba rendezni, és nem szétszórni az oldalon, ez fogja elegánssá tenni a kompozíciót!


A nagymintás papírokat sokszor a legnehezebb felhasználni, de Réka ezt is fantasztikusan oldotta meg! Egy ilyen gyönyörű mintát hagyni kell önmagában érvényesülni. Igaz, a kép majd elé kerül, és így a kilógó részek fogják azt díszes keretbe.


Az album hátoldalát én is szívesen használom arra, hogy pár kedves szót, vagy az albumkészítés dátumát ráírjam. Így válik teljessé az ajándék. Helyezzük ezt a címkét a lap alsó részére, pár hosszában átfutó díszítővel. A felső részt bátran hagyjuk üresen!




Réka igazán fennkölt, hagyományos értelemben vett esküvős albumával éles ellentétben áll Hajni alkotása. Ő nagyon közeli barátainak készítette, szintén nászajándékba az albumot. Saját megfogalmazása szerint is "rendhagyó" album lett, ami a borítón még nem látszik. :)


 "Az egyes oldalakra, címek alá válogattam az ifjú pár sötét múltjából odavágó képeket....;) Olyanokat, amiket végignézve mosolyog az ember, hogy "ők eljutottak a házasságig?!"....és pont ezért is lett a csomagolás és az egész album mottója: "Ki gondolta volna?!..." :)"


Hajni a Yabo 20x20-as színes lapos albumalapokat használta az nászajándék elkészítéséhez, amiket ügyesen mixelt. A yabo.hu-ra még nem kerültek fel egyesével a lapok, de az alkotos.kftKUKACgmail.com címen már tudtok rendelni Borkától 5-ös csomagban: fehér, piros, melon, lime, ekrü, kraft lapokat!


"A képek természetesen cserélhetőek az esküvői képekre, de ha akarják, meghagyják így és akkor nosztalgiázhatnak közös életük vadabb időszakáról is. :)"


A Yabo kraft címkék és szegecsek visszatérő elemei az albumnak. Nagyon jól mutatnak a szolidabb és a színes oldalakon is. Érdemes pár ilyen visszatérő elemet alkalmazni, ezek tartják egységben az albumot!


Hajni a téli alkotós tanfolyamon kezdett velünk alkotni, azóta is rendszeresen alkot. A tanfolyamon tanultakat is felhasználta az album készítésekor: az alábbi oldalpáron például a fröcskölős festési technikát alkalmazta.


A képeken az Ifjú Pár személyiségi jogainak védelmében az arcok nem felismerhetőek, de ez a lábas fotó még így is nagyon ütős! :-D


Az utolsó oldalpáron igazi scrapper módra alkotott: az "amit találsz, használd!" mottónak abszolút eleget tett amikor a sörös, üdítős dobozok nyitókáit is beépítette az albumba. Merjetek Ti is bátran hétköznapi tárgyakat felhasználni az alkotáshoz. Ami az album tulajdonosára vagy az alkalomra emlékeztet, és valahogy rögzíteni lehet, minden jöhet! De természetesen nem szétszórva, hanem ahogy Réka albumánál írtam, kis csokrokba szedve mutatnak igazán jól.


Hajni teljes blogbejegyzését ITT olvashatjátok.

Jövő héten már tényleg az óvónénis albumot hozom,
de ezt a két albumot már nem bírtam tovább "tartogatni"! :)
Jó alkotást kívánok:
Jovi

1 megjegyzés:

  1. Én is éppen pont egy nászajándék albumot csinálok, "véletlenül" 20x20-as Yabo albumba!!!
    És tök jó, hogy benéztem, mert így eszembe jutott, hogy nekem is van fotosarkom és akkor nem kell a ronda kéátoldalas ragasztóval elcsúfítanom az albumot. (én is üreset csinálok)
    és nagyon ügyesek vagytok Lányok!
    Krisztina13

    VálaszTörlés